Kuinka hyvin sinä tunnet työntekijäsi?

”Voi, miten kaunis auringonpaiste! Tästä tulee varmasti mahtava päivä”, mietin ja pakkasin tavaroita valmiiksi juuri alkanutta lauantaipäivää varten. Olin saanut toimeksiannon järjestää ralliteemaisen tiimipäivän torninosturinkuljettajille huolehtimalla kaikista järjestelyistä.

Pakkaspäivään kuuluu tietysti lämmin juoma, joten hain asiakkaille kahvit, jotka nautittiin yhteiskuljetuksen alussa. Tiina Tähkälä, Justirak Oy:n toinen omistajista, tapasi kuskinsa ensimmäistä kertaa ja halusi tutustua työntekijöihinsä paremmin. Voisiko olla parempaa tapaa tutustua omaan henkilöstöönsä kuin tarjota heille unohtumaton elämys?

Työstä riitti juttua ja koko porukka istui kyydissä odottavin mielin. Harmittelimme, kun aurinko pikku hiljaa painui pilvien taakse piiloon. Tiina kuitenkin hymyili sen verran paljon, että auringon piiloutumista ei kohta enää muistettukaan.

Perille päästyämme saimme pukea yllemme asusteet, joista tuli mieleen värikuulasota. Jälkeenpäin kyllä ymmärsimme, miksi juuri kyseiset asusteet olivat parhaat mahdolliset tuohon hommaan. Rapa lensi, mutta hauskaa oli!

Jokainen pääsi ajamaan itse, mutta myös kaverin kyytiin oli mahdollisuus nousta. Kaksi rohkeinta, Marko ja Janar hyppäsivät kuskien paikoille ensimmäisinä. Kysyin muulta porukalta kumman kyytiin minun kannattaa nousta kuvaamaan. Kuin yhdestä suusta minua neuvottiin menemään Janarin kyytiin. Otin sekä videoita että kuvia pelkääjän paikalla pelkäämättä yhtään, sillä Janar oli hyvä kuski. Kuulemma hänen aikomuksenaan on olla kaikista paras torninosturinkuljettaja, mikä varmasti on mahdollista, jos hän suhtautuu työhönsä yhtä intensiivisesti kuin ralliin.

Lisäksi pääsimme radan tuntevan kuskin kyytiin. Jotain kummallisen mahtavaa siinä on, kun pääsee kokeneen kuskin kyytiin – hymy on taattu ja kovasta vauhdista huolimatta kyyti tuntuu turvalliselta. ”Järjestys oli oikea”, tuumasivat kuskit, kun miettivät miksi itse ajo oli ensin ja sitten vasta kyyditykset. Kuskin paikalla vauhti tuntui kovalta, mutta kyydityksissä huomasimme, että ehkä se vauhti itsellä ei ollutkaan niin kova.

”Nyt vaihtuu Volvo!” Rallielämys saattaa innostaa sinut jopa auton vaihtoon.

Rallin jälkeen ruoka maistui, sillä olihan tuossa ehtinyt jo pelkästä innosta kuluttaa kaloreita. Päivän pölyt pääsi pesemään pois ja isoon saunaan mahtui koko porukka. Myös lämpimässä ulkopaljussa pääsi viettämään rennosti yhdessä oloa. Rallin jälkeisillä hyvillä fiiliksillä oli mukava jatkaa jutustelua ja tutustumista, joka oli lähtökohtana tälle tiimipäivälle.

Oletko sinä miettinyt kuinka hyvin tunnet työntekijäsi? Yrityksen tärkeimpään voimavaraan, ihmisiin, kannattaa tutustua. Kun omistajat, johto ja työntekijät ovat lähempänä toisiaan, mahdollistaa se monenlaista hyvää. Ymmärrys puolin ja toisin lisääntyy. Juuri tämä tapahtui tämän tiimipäivän seurauksena. Oli ilo huomata, kun päivän päätteeksi Justirakin työntekijät halasivat lämpimästi yrityksen omistajaa ja pyysivät käymään työmailla, joissa he työskentelevät.

Justirak Oy:n porukka rallin jälkeisissä tunnelmissa. Hymy oli herkässä niin ajaessa kuin pitkään sen jälkeenkin.

Ja tiedättekö mitä – aurinko oli meidän puolellamme mennessään piiloon, sillä näkyvyys oli varmasti paljon parempi pilvisellä säällä kuin auringon paistaessa suoraan silmiin.

Suurella sydämellä

Hilla

Ps. Toisen videopätkän rallista näet täältä:

https://www.youtube.com/watch?v=_4ciR0eICYE

Share